Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto) - Mission Food Adventure (2023)

Siirry reseptiin

Alppimakaroni (älplermagronen tai alpen makaroni) on pohjimmiltaan sveitsiläistä mac-juustoa perunoiden kanssa. Makaroni ja kuutioidut perunat hukkuvat yhdessä dekadenttiseen juustokastikkeeseen! Tämän syksyn ja talven kodikkaan klassikon päällä on karamellisoitua sipulia ja rapeaa pekonia, ja se tarjoillaan omenasoseen kanssa.

Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto) - Mission Food Adventure (1)

Makaroni ja juusto sopivat yhteen, kuten no, makaroni ja juusto. Se on yksi maailman rakastetuimmista ainesosien yhdistelmistä. Sitä on kaiken muotoisia ja kokoisia, ja siinä on niin monia muunnelmia ruoanlaittotekniikasta sekoituksiin ja muihin. Tämä runsas sveitsiläinen mac ja juusto on erityisen hieno.

Vaikka sen virallinen nimi saksaksi onälplermagronen, sitä kutsutaan myös alppimakaroneiksi, alppimakaroneiksi tai paimenmakaroneiksi. Resepti keksittiin jo 1930-luvulla, ja se koostuu aineksista, jotka ovat helposti saatavilla Alpeilla laiduntavia lehmiä pitävän paimenen.

Tämä on äärimmäisen maalaismainen resepti, joka sisältää vähintään onttoja, putkimaisia ​​makaroneja, perunoita, juustoa ja sipulia. Yleisiä lisäyksiäälplermagronensisältää rapeaa pekonia ja hapanmakeaa omenasosetta. Tämä alppimakaroniresepti on samanaikaisesti tyylikäs ja kodikas, ja se sopii täydellisesti perheen ja ystävien lämmittämiseen kylmänä talvi-iltana.

Huomioi ainekset

Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto) - Mission Food Adventure (2)
 • Makaroni: Mikä tahansa putkimainen makaronimuoto toimii hyvin paimenmakaroneissa. Käytän zitiä, mutta suosittelen myös penneä, cavatappia, cellentania ja kyynärpäämakaronia. Pari perinteistä makaronimuotoa Sveitsissä ovat hörnli jaälpler-magronä. Edellinen on hieman samanlainen kuin kyynärpäät, kun taas jälkimmäinen on kuin kapea ziti.
 • Perunat: Käytä perunakomponenttina vahamaisia ​​perunoita, kuten Yukon kultaa. Ne säilyttävät muotonsa paremmin keitettäessä. Jauhoiset perunat, kuten rusketit, hajoavat, kun keität ne tällä tavalla. Yksi iso peruna (paino noin 10 unssia) on täydellinen tähän reseptiin. Kuori ja kuutioi ½ tuuman paloiksi. Jos valmistat perunan etukäteen, peitä se vedellä, jotta se ei tummu.
 • Kerma: Voit käyttää kevyttä kermaa, kermaa, puoli- ja puolikermaa tai jopa yhdistää paksua kermaa maitoon. Maidon rasvapitoisuus vaihtelee paljon eri maissa, mutta yritä tässä hyvänä vaihteluvälinä tavoitella noin 18-22 % maitorasvaa. Se toimii täydellisesti, jos poikkeat myös tältä alueelta.
 • Juusto: Sveitsiläistä macia ja juustoa ei voi tehdä ilman upeaa sveitsiläistä juustoa! Ihannetapauksessa yritä käyttää joko Appenzeller- tai Gruyère-juustoa, ja muista raastaa se itse alaatikko raastin. Nämä ovat molemmat erinomaisia ​​sveitsiläisiä juustoja. Voit myös käyttää ranskalaista Comté-juustoa, jolla on samanlaiset makuominaisuudet.
 • Pekoni: Tämä on valinnainen lisuke alppimakaroneille, mutta jos et ole kasvissyöjä tai kosher, suosittelen sen lisäämistä. Se on niin herkullista! Tässä tapauksessa haluat käyttää paksuksi leikattua pekonia ja leikata se ¼ tuuman leveiksi suikaleiksi luodaksesi pekonia. Lardon on hieno sana paksulle pekonille, joka on leikattu tulitikuiksi, vaikka mittojen ei tarvitse olla tarkkoja.
 • Karamellisoidut sipulit: Täällä voit käyttää mitä tahansa sipulia. Niiden ei tarvitse olla makeita sipuleita. Käytän omaani tavallista ruskeaa sipulia, mutta voit käyttää myös punasipulia, jos sinulla on sellainen. Kypsennä niitä voissa tai vielä parempaa pekonissa ja varmista, että olet kärsivällinen, jotta et polta niitä.
 • Omenakastike: Suosittelen makeuttamattoman omenasoseen valmistamista alusta alkaen (se on niin helppoa), mutta voit käyttää kaupasta ostettua makeuttamatonta omenasosetta ripaus. Voit käyttää myös makeutettua omenasosetta, mutta koska se menee suolaisen annoksen kanssa, vältäisin tässä liian makeaa. Suosittelen Granny Smith-, McIntosh- tai Golden Delicious -omenoita, jos teet sen itse.
Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto) - Mission Food Adventure (3)

Miten tehdä se

Vaikka pekonit ovat valinnaisia, suosittelen ehdottomasti niiden tekemistä! Lisää ¼ tuuman leveät pekonipalat kylmälle paistinpannulle ja laita lämpö keskilämmölle.

Kypsennä säännöllisesti sekoittaen, kunnes rasva sulautuu ja pekoni on ruskeaa ja rapeaa, noin 8-10 minuuttia. Aika voi vaihdella pekonin paksuuden ja henkilökohtaisten pekonin kypsyyden mieltymysten mukaan. Poista lardonit reilusikalla ja valuta talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

Valmista seuraavaksi karamellisoidut sipulit. Sulata voi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Vaihtoehtoisesti kypsennä sipulit 2 ruokalusikallisessa pekonirasvassa, jos keität pekonisipuleita koristeeksi.

Voit käyttää samaa paistinpannua ja poistaa rasvan pannulta 2 ruokalusikallista lukuun ottamatta. Lisää sipulit, mausta suolalla ja keitä säännöllisesti sekoittaen, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita, noin 30 minuuttia (KUVAT 1-2). Aseta sivuun.

Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto) - Mission Food Adventure (4)

Valmista sillä välin omenasose. Voit tehdä tämän sipulien kypsyessä säästääksesi aikaa. Laita omenat kattilaan vedellä ja peitä (KUVA 3).

Hauduta miedolla lämmöllä kevyesti sekoittaen kerran tai kahdesti, kunnes omena on täysin kypsä, noin 20 minuuttia. Muussaa haarukalla tasaiseksi (KUVA 4). Aseta sivuun.

Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto) - Mission Food Adventure (5)

Kaikki edellä mainitut voidaan tehdä etukäteen ja säilyttää jääkaapissa enintään 4 päivää ennen kuin jatkat muun reseptin kanssa. Jos pekoni pehmenee siinä ajassa, lisää se paistinpannulle minuutiksi tai kahdeksi vain rapeuttaaksesi se ennen käyttöä.

Lisää seuraavaksi kuutioidut perunat isoon kattilaan ja peitä reilusti suolalla maustetulla vedellä. Kiehauta. Kun vesi kiehuu, lisää heti makaronit ja jatka keittämistä, kunnes makaroni on juuri ja juuri al dente ja perunat ovat kypsiä. Tarkka aika riippuu makaronin muodosta. Zitille on noin 10 minuuttia. Valuta makaronit ja perunat.

Palauta valutetut makaroni ja perunat samaan kattilaan, lisää kerma ja palauta keskilämmölle. Sekoita, kunnes kerma alkaa lämmetä (minuutti tai pari) (KUVA 5). Lisää sitten juustoraaste, hieman suolaa ja vähän tuoretta muskottipähkinää.

Jatka sekoittamista, kunnes juusto on sulanut paksuksi ja meheväksi kastikkeeksi (KUVA 6). Se tapahtuu nopeasti. Varo sekoittamasta liikaa, sillä et halua perunoiden hajoavan.

Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto) - Mission Food Adventure (6)

Tarjoile juustomaiset alppimakaronit yksittäisillä lautasilla, joiden päälle on lisätty karamellisoitua sipulia, halutessasi rapeita pekonisipuleita ja omenasosetta vierelle.

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa syödä alppimakaronia. Jotkut ihmiset haluavat syödä omenasoseensa yhdessä makaroniensa kanssa, kun taas toiset säästävät omenasoseen ja syövät sen jälkiruoaksi. Omenakastikkeen tarkoitus on vähentää juuston runsautta. Sekoitatpa sekaan, kuljet edestakaisin älplermagronen ja omenasoseen kanssa tai säästät kastikkeen myöhempää käyttöä varten, kaikki on hyvää!

Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto) - Mission Food Adventure (7)

Vieritä viestin alaosaan saadaksesi koko resepti (tulostettavassa reseptikortissa), mukaan lukien ainesosien määrät ja yksityiskohtaiset ohjeet.

Asiantuntijan vinkkejä

Säilytysohjeet: Alppien makaroni on parasta (ja kermaisinta) tarjoiltuna heti, mutta voit säilyttää ja lämmittää mahdolliset jäämät siirtämällä pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle loput karamellisoidut sipulit ja pekoni ja kääri tiukasti alumiinifolioon. Jäähdytä 3-5 päivää tai laita pakastepussiin ja pakasta 1-2 kuukautta.

Lämmitysohjeet: Uudelleenlämmitystä varten sulata pakastettua älplermagronen yön yli jääkaapissa, jos se on jäätynyt. Kuumenna uuni tai leivänpaahdin 375 asteeseen F. Kuumenna sveitsiläisen macin ja juuston foliolla peitettyä leivinvuokaa 30–40 minuuttia, kunnes se on lämmennyt. Tarkka aika voi vaihdella riippuen uunivuoan koosta/muodosta, täytteestä ja kylmästä uuniin laittaessasi. Avaa kansi ja paista vielä 5–10 minuuttia varmistaaksesi äärimmäisen kuplimisen ja pekonin rapeuden. Minuutti broilerin alla ei myöskään tee pahaa!

Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto) - Mission Food Adventure (8)

Säästä aikaa ja anna vinkkejä eteenpäin

Varaa aikaa alppimakaronin valmistusprosessista tekemällä muutama vaihe siellä täällä etukäteen. Tässä on muutamia vinkkejä avuksi!

 • Säästä aikaa kypsentämällä sipulia ja omenasosetta samanaikaisesti eri pannuissa. Sipulin kypsennysajan loppupuolella voit alkaa kiehauttaa perunoita ja vettä kattilassa.
 • Käytä kaupasta ostettua makeuttamatonta omenasosetta sen sijaan, että teet itse.
 • Valmista omenasose, pekonisipulit ja karamellisoidut sipulit enintään 4 päivää etukäteen ja jäähdytä, kunnes ne ovat käyttövalmiita.
 • Raasta juusto etukäteen ja kuutioi perunat ja peitä ne vedellä useita tunteja tai jopa yön yli jääkaapissa. Vesi estää perunoita hapettumasta (ruskeutumasta).

Jos et ole koskaan kuullut tai kokeillutälplermagronenei ole nykyisen kaltaista aikaa kokeilla sitä. Tämä maalaismainen, lohdullinen resepti sveitsiläiselle macille ja juustolle on ensiluokkaista!

Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto) - Mission Food Adventure (9)

Muita reseptejä, joista saatat pitää

 • Ghackets mit Hörnli (sveitsiläinen makaroni lihakastikkeella)
 • Soupe de Chalet (sveitsiläinen juusto- ja perunakeitto)
 • Klassinen paistettu Mac ja juusto Ritz-keksillä
 • Kotitekoinen liesi Mac ja juusto
 • Chorizo ​​Mac ja juusto Poblanosin kanssa
 • Lapsiystävällinen Mac ja juusto
 • Paistettu Pasta Bianca viidellä juustolla
 • Spagetti Carbonara
 • Pasta alla Norcina (kermainen pasta makkaralla)
 • Schinkennudeln (saksalainen kinkku- ja juustonuudelivuoka)
 • Flammkuchen / Tarte Flambée (tasoleipäpizza pekonilla ja sipulilla)

Oletko kokeillut tätä reseptiä? Jätä tähtiarvosana ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ alla olevaan reseptikorttiin ja/tai arvostelukommenttiosioalempana sivua. Voit myösseuraa minua sosiaalisessa mediassapäälläFacebook,Instagram, jaPinterest!

Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto) - Mission Food Adventure (10)

Älplermagronen (Sveitsin alppimakaroni ja juusto)

Alppimakaroni (älplermagronen tai alpen makaroni) on pohjimmiltaan sveitsiläistä mac-juustoa perunoiden kanssa. Makaroni ja kuutioidut perunat hukkuvat yhdessä dekadenttiseen juustokastikkeeseen! Tämän syksyn ja talven kodikkaan klassikon päällä on karamellisoitua sipulia ja rapeaa pekonia, ja se tarjoillaan omenasoseen kanssa.

5alkaen28ääniä

TulostaPinRate

Kurssi:Pääateria

Keittiö:sveitsiläinen

Valmistusaika:20pöytäkirja pöytäkirja

Kokkaus aika:50pöytäkirja pöytäkirja

Kokonaisaika:1tunnin tunnin 10pöytäkirja pöytäkirja

Annokset:4 annokset

Kalorit:648kcal

Tekijä:Victoria

Ainesosat

Bacon Lardons (valinnainen):

 • 4 viipaleita paksuksi leikattua pekonia leikkaa ¼ tuuman leveiksi nauhoiksi

Karamellisoitu sipuli:

 • 2 ruokalusikallista suolaton voi (tai2ruokalusikallista pekonirouhetta ladontien valmistuksessa)
 • 2 sipulit puolitettuina ja ohuiksi viipaleina
 • Kosher suola

Omenakastike:

 • 3 omenat kuorittu, kuorittu ja kuutioitu (kuten Granny Smith, McIntosh tai Golden Delicious)
 • 3-4 ruokalusikallista vettä

Makaroni:

 • 10 unssia (280 grammaa) vahamaisia ​​perunoita (kuten Yukon-kulta) kuorittu ja leikattu ½ tuuman paloiksi (noin1iso peruna)
 • 8 unssia (225 grammaa) putkimainen makaroni (kuten ziti, penne, cavatappi, cellentani, kyynärpäät tai hornli)
 • ¾ kuppi puolitoista, kevyt kerma tai yksikerma (nimet vaihtelevat eri puolilla maailmaa, mutta tavoitteena on noin 18-22 % maitorasva - voi myös tehdä yhdistelmän suunnilleen yhtä suuresta osasta raskasta kermaa ja maitoa)
 • 8 unssia (225 grammaa/ noin2 kuppia) raastettua Appenzeller- tai Gruyère-juustoa (tai muuta kypsää sveitsiläistä alppijuustoa)
 • Kosher-suolaa ja vastaraastettua muskottipähkinää

Ohjeet

 • Pekonipatruunoiden tekemiseen: lisää pekonipalat kylmälle paistinpannulle ja laita lämpö keskilämmölle. Kypsennä lardoneja säännöllisesti sekoittaen, kunnes rasva sulaa ja pekoni on ruskeaa ja rapeaa, noin 8-10 minuuttia. Irrota lardonit reikälusikalla ja valuta talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

 • Karamellisoitujen sipulien valmistukseen: Sulata voi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Vaihtoehtoisesti kypsennä sipulit2ruokalusikallista pekonirasvaa, jos keität pekonirasvaa koristeeksi (käytä samaa paistinpannua ja poista kaikki paitsi2ruokalusikallista rasvaa pannulta). Lisää sipulit, mausta suolalla ja keitä säännöllisesti sekoittaen, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita, noin 30 minuuttia. Aseta sivuun.

 • Omenakastikkeen valmistamiseksi: Laita omenat kattilaan vedellä ja peitä. Hauduta miedolla lämmöllä kevyesti sekoittaen kerran tai kahdesti, kunnes omena on täysin kypsä, noin 20 minuuttia. Soseuta haarukalla tasaiseksi. Aseta sivuun.

 • Makaronin tekemiseen: Lisää kuutioidut perunat isoon kattilaan ja peitä reilusti suolalla maustetulla vedellä. Kuumenna kiehuvaksi, lisää makaronit ja jatka keittämistä, kunnes makaroni on tuskin al dente ja perunat kypsiä. Tarkka aika riippuu makaronin muodosta. Zitille on noin 10 minuuttia.Jos käytät pienempää muotoa lyhyemmällä kypsennysajalla (kuten kyynärpäät, jotka tarvitsevat vain 6 minuuttia al dentelle), kannattaa perunoita keittää pari minuuttia yksinään ennen makaronin lisäämistä.Valuta makaronit ja perunat.

 • Palauta valutetut makaroni ja perunat kattilaan, lisää kerma ja nosta keskilämmölle. Sekoita, kunnes kerma alkaa lämmetä (minuutti) ja lisää sitten juustoraaste, hieman suolaa ja vähän tuoretta muskottipähkinää. Jatka sekoittamista, kunnes juusto on sulanut paksuksi ja meheväksi kastikkeeksi.

 • Tarjoile juustomaiset alppimakaronit yksittäisillä lautasilla, joiden päällä on karamellisoitua sipulia, rapeaa pekonilastua (valinnainen) ja omenasosetta lisukkeella syötäväksi joko makaronin kanssa tai jälkiruokana oman mieltymyksen mukaan.

Huomautuksia

 • Tämä resepti voidaan helposti puolittaa. Voit joko valmistaa hieman ylimääräistä omenasosetta käyttämällä 2 omenaa 1½ sijasta tai syömällä toisen puolikkaan välipalaksi. Puolet ¾ kupista (kermaa varten) olisi 6 ruokalusikallista TAI ¼ kuppia plus 2 ruokalusikallista.
 • Pikanäppäimet ja edistyneet valmistelut:
  • Käytä kaupasta ostettua makeuttamatonta omenasosetta kotitekoisen sijaan.
  • Valmista omenasose, pekonisipulit ja karamellisoidut sipulit etukäteen. Niitä kaikkia voidaan säilyttää jääkaapissa enintään 4 päivää ennen käyttöä.
  • Raasta juusto etukäteen, jotta saat nopean viime hetken kypsennysprosessin.
  • Vaikka tämä tarjoillaan liesimäisenä makaronina ja juustona, voit valmistaa sen etukäteen, siirtää uunivuokaan ja sitten paistaa sen, kun olet valmis lämmitettäväksi ja tarjoilemaan. Tämä on myös loistava tapa lämmittää ylijäämät.
 • Alppien makaroni on kermaisinta heti tarjottuna, mutta näitä ohjeita tulee noudattaa, jos haluat säilyttää/lämmittää ylijäämiä:
  • Siirrä pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle loput karamellisoidut sipulit ja pekoni ja kääri tiukasti alumiinifolioon. Jäähdytä 3-5 päivää tai laita pakastepussiin ja pakasta 1-2 kuukautta.
  • Uudelleenlämmitystä varten sulata yön yli jääkaapissa, jos se on jäätynyt. Esilämmitä uuni tai leivänpaahdin 375 °F:seen. Kuumenna sveitsiläisen macin ja juuston foliolla peitettyä uunivuokaa 30–40 minuuttia, kunnes se on lämmennyt. Tarkka aika voi vaihdella riippuen uunivuoan koosta/muodosta, täytteestä ja kylmästä uuniin laittaessasi. Avaa kansi ja paista vielä 5–10 minuuttia varmistaaksesi äärimmäisen kuplimisen ja pekonin rapeuden. Minuutti broilerin alla ei myöskään tee pahaa!

Ravitsemus

Kalorit:648kcal|Hiilihydraatit:43g|Proteiini:22g|Rasva:39g|Tyydyttynyt rasva:10g|Monityydyttymättömät rasvat:1g|Kolesteroli:60mg|Natrium:292mg|kalium:82mg|Kuitu:4g|Sokeri:14g

*Kaikki ravitsemustiedot perustuvat kolmannen osapuolen laskelmiin, ja niitä tulee pitää arvioita. Todellinen ravintosisältö vaihtelee käytettyjen merkkien, mittausmenetelmien, annoskokojen ja muiden mukaan.*

Oletko kokeillut tätä reseptiä? Kiinnitä se myöhempää käyttöä varten!Mainita@missionfoodadventuretai tunniste#missionfoodadventure!

FAQs

What is Alplermagronen in English? ›

Älplermagronen, also known asAelplermagronen, Alplermagronen,Swiss Alpine Macaroni, Alpen Macaroni or Herdsman's Macaroni, is Switzerland's unique take on macaroni and cheese. Macaroni (or ziti tubular pasta) is tossed with diced potatoes in a creamy gruyere cheese sauce.

How do you eat Alplermagronen? ›

Serve the cheesy Alpine macaroni on individual plates topped with caramelized onions, crispy bacon lardons if desired, and with applesauce on the side. There is no right or wrong way to eat Alpine macaroni.

What is Alplermagronen made of? ›

"Alpine herdsman's macaroni" in German) is a dish from the Alpine regions of Switzerland, consisting of pasta, potatoes, cream, cheese, and onions. The name is made up of "Älpler" as a designation for the Alpine herder and "Magronen", which was taken as a loan word from the Italian word maccheroni.

What kind of food is in Switzerland? ›

These dishes include, among others:
 • Cheese fondue. Melted cheese with bread cubes. ...
 • Raclette. Melted cheese served with "Gschwellti" (jacket potatoes), cocktail gherkins and onions as well as pickled fruit.
 • Älplermagronen. ...
 • Rösti. ...
 • Birchermüesli. ...
 • Swiss chocolate. ...
 • Swiss cheese.

What are the ingredients in Swiss food? ›

Swiss dishes often contain ingredients like cheese, cream, potatoes, and various meats. Common spices grown indigenous and used in Swiss cuisine are oregano, mullein, yarrow, and wild garlic.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 13/11/2023

Views: 5343

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.