Kasvava metsän kana: Aloittelijan opas (2023)

Kasvava metsän kana: Aloittelijan opas (1)

Chicken of the Woods on ainutlaatuinen ja herkullinen syötävä sieni, jota on helppo kasvattaa kotona. Tämä eloisa oranssi ja keltainen sieni, joka tunnetaan myös nimellä Laetiporus, muistuttaa ulkonäöltään ja maultaan kananlihaa, joten se on suosittu valinta kasvissyöjien ja sieniharrastajien keskuudessa. Oletpa aloittelija tai kokenut puutarhuri, tämä opas opastaa sinut Chicken of the Woodsin menestyksekkääseen kasvattamiseen omalla takapihallasi. Oikeiden kasvuolosuhteiden valinnasta sienten viljelyyn valmistaudu lähtemään sienenviljelyseikkailuun, joka vie kulinaariset taitosi uusiin korkeuksiin.

OminaisuudetArvot
Tieteellinen nimiLaetiporus sulphureus
Yleisiä nimiäChicken of the Woods, Rikkihylly, Kanasieni
SyötävyysSyötävää ja valinnanvaraa
MakuSamanlainen kuin kana
RakenneKiinteä ja kuitumainen
VäriKirkkaan oranssista keltaiseen
Korkin/kyhmyn kokoVoi kasvaa halkaisijaltaan jopa 20 tuumaa
HabitatLehtipuut, erityisesti tammet
Spore Print ColorValkoinen
Hedelmä kehon muotoHyllymäisiä, päällekkäisiä klustereita
KasvukausiLoppukesästä syksyyn
KasvuvauhtiNopeasti
TerveyshyödytHyvä proteiinin, vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde
Kulinaariset käyttötarkoituksetVoidaan käyttää kanan korvikkeena erilaisissa resepteissä
ValmistusmenetelmätPaista, paista, paista tai grillaa
Mahdolliset riskitSaattaa aiheuttaa ruoansulatuskanavan häiriöitä joillakin henkilöillä
SäilytysmenetelmätPakastaminen, kuivaus tai peittaus
LääkeominaisuudetKäytetään perinteisessä lääketieteessä erilaisiin vaivoihin
LisämerkinnätTunnista sienet aina kunnolla ennen syömistä

Mitä opit

 • Mitkä ovat välttämättömät olosuhteet metsäsienien menestyksekkääseen kasvattamiseen?
 • Mikä on paras tapa inokuloida kasvualusta metsäsienien viljelyä varten?
 • Kuinka kauan tyypillisesti kestää, että metsäsienet kasvavat korjauskelpoiseen kokoon?
 • Onko mitään erityisiä varotoimia tai näkökohtia, jotka on otettava huomioon metsäsieniä kasvatettaessa?
 • Voidaanko metsäsieniä kasvattaa sisätiloissa vai tarvitaanko ulkoilmaa onnistuneeseen viljelyyn?

Kasvava metsän kana: Aloittelijan opas (2)

Mitkä ovat välttämättömät olosuhteet metsäsienien menestyksekkääseen kasvattamiseen?

Chicken of the Woods -sienet, joka tunnetaan myös nimellä Laetiporus sulphureus, ovat suosittu syötävä sieni Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Nämä sienet tunnetaan kirkkaista väreistään ja herkullisesta mausta, joka muistuttaa kanaa. Jos haluat kasvattaa oman metsäsienen kanan, sinun on otettava huomioon useita olennaisia ​​ehtoja. Tässä ovat tärkeimmät tekijät näiden sienien menestyksekkääseen kasvattamiseen:

 • Sopiva ympäristö: Chicken of the Woods -sienet kasvavat luonnollisesti lahoavilla lehtipuilla, kuten tammella, kirsikalla ja pajulla. Siksi on tärkeää luoda tämä ympäristö uudelleen onnistuneen viljelyn kannalta. Voit rakentaa näistä tietyistä puulajeista valmistetun hirsi- tai hakkepenkin, joka tarjoaa sienille sopivan kasvupaikan.
 • Lämpötila ja kosteus: Chicken of the Woods -sienet suosivat leutoa ilmastoa, jonka lämpötilat vaihtelevat 18-24 °C:n välillä. Kosteustason tulisi olla noin 80-90%, koska nämä sienet viihtyvät kosteissa olosuhteissa. Voit saavuttaa tämän sumuttamalla kasvualuetta säännöllisesti tai käyttämällä kostutinta.
 • Oikea substraatti: Substraatti on materiaali, jolla sienirihmasto kasvaa. Chicken of the Woods -sieniä voidaan kasvattaa erilaisilla alustoilla, kuten tukilla, hakkeella tai oljella. Suositeltava kasvualusta on juuri leikattu tammituki, sillä ne tarjoavat sienille hyvän ravintolähteen. Tukkien tulee olla noin 3–4 jalkaa pitkiä ja halkaisijaltaan 4–6 tuumaa. Myös muuntyyppisiä lehtipuita voidaan käyttää, mutta tammi on ihanteellinen.
 • Rokotus: Rokotus on prosessi, jossa sienirihmasto viedään substraattiin. Voit hankkia metsäsienien kutuja hyvämaineelta toimittajalta tai kerätä sen metsäsienistä. Varmista, että kutu on terve ja vapaa epäpuhtauksista. Puun rokottamiseksi poraa reikiä tasaisin välein pintaan ja työnnä tulpat tai tapit reikiin. Tiivistä reiät vahalla kontaminoitumisen estämiseksi.
 • Huolto: Kun puut on rokotettu, ne on säilytettävä varjoisassa paikassa suojatakseen niitä suoralta auringonvalolta. Kastele tukkeja säännöllisesti, jotta sienten tarvitsema kosteus säilyy. Chicken of the Woods -sienet tarvitsevat tasaisen vedensyötön, joten on tärkeää tarkistaa tukkien kosteus säännöllisesti. Muutaman viikon kuluttua voit alkaa nähdä rihmaston kasvua tukissa, mikä osoittaa, että sienet ovat asettumassa.
 • Sadonkorjuu: Chicken of the Woods -sienet ovat valmiita korjattavaksi, kun ne ovat kiinteitä ja kirkkaita. Sienet tulee korjata, kun ne ovat nuoria ja pehmeitä parhaan maun saavuttamiseksi. Leikkaa sienet puusta terävällä veitsellä varoen vahingoittamasta sienirihmastoa. Jätä osa sienestä taakse, jotta se voi kasvaa uudelleen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Woods-sienien kanan onnistunut kasvattaminen edellyttää ihanteellisen ympäristön luomista, mukaan lukien sopiva substraatti, lämpötila, kosteus ja säännöllinen huolto. Noudattamalla näitä olennaisia ​​ehtoja voit nauttia runsaasta sadosta näitä maukkaita ja ravitsevia sieniä kulinaarista nautintoa varten.

Omien sienien kasvattamisen ja syömisen edut ja haitat

Haluat ehkä myös nähdä

Kasvava metsän kana: Aloittelijan opas (3)

Mikä on paras tapa inokuloida kasvualusta metsäsienien viljelyä varten?

Kasvualustalle rokottaminen on olennainen vaihe metsäsienien (Laetiporus spp.) viljelyssä. Se on suosittu syötävä sieni, joka tunnetaan lihamaisesta koostumuksestaan ​​ja maustaan. Vaikka rokotusmenetelmiä on useita, paras lähestymistapa riippuu käytettävissä olevista resursseista ja kultivaattorin mieltymyksistä. Tässä artikkelissa tutkimme joitain tehokkaimmista menetelmistä siirrostaa kasvualustalle metsäsienten kanan viljelyä varten.

Ennen kuin sukeltaa tiettyihin menetelmiin, on tärkeää ymmärtää sienien viljelyn perusteet. Metsäsienten kanat kuuluvat puuta lahottavien sienien luokkaan, mikä tarkoittaa, että ne tarvitsevat pääasiassa puusta koostuvan substraatin. Substraatti toimii ravinnon lähteenä sienirihmastolle, joka on sienen muodostumisesta vastuussa oleva maanalainen sienilankojen verkosto. Metsän sienten kanan kasvattaminen onnistuneesti edellyttää sopivan kasvualustan luomista ja sienirihmastoa.

Eräs yleisesti käytetty menetelmä metsäsienisubstraatin kanan rokottamiseksi on kutujen käyttö. Spawn viittaa substraattiin, jonka myseeli on kolonisoinut. Voit joko ostaa käyttövalmiita kutuja arvostetulta toimittajalta tai valmistaa omasi eristämällä rihmasto kypsästä hedelmärungosta (sienestä) ja laajentamalla sitä ravinnerikkaalle alustalle. Jotkut viljelijät tekevät mieluummin oman kutunsa hallitakseen paremmin rihmaston laatua ja suorituskykyä.

Kun olet saanut kutuajan, voit jatkaa kasvualustan ymppäämistä. Inokulaatiossa on kaksi päätekniikkaa: sandwich-menetelmä ja viljankutumenetelmä.

Sandwich-menetelmään kuuluu kudun ja substraatin kerrostaminen astiaan. Aloita valmistamalla alusta, joka koostuu tyypillisesti sahanpurusta, puulastuista ja muista orgaanisista materiaaleista. Steriloi substraatti poistaaksesi kaikki kilpailevat organismit, jotka voivat estää sienten kasvua. Jäähdytä seuraavaksi substraatti ja sekoita se spawnin kanssa varmistaen rihmaston tasaisen jakautumisen koko seokseen. Täytä astia, kuten muovipussi tai tarjotin, kudos-substraattiseoksella muodostaen useita kerroksia. Sulje säiliö jättäen pieniä reikiä ilmanvaihtoa varten ja inkuboi sitä sopivissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa. Ajan myötä myseeli kolonisoi substraatin ja alat nähdä hedelmäkappaleiden muodostumista.

Grain spawn -menetelmään kuuluu viljapohjaisen substraatin ymppääminen myseelillä. Kutupohjana voit käyttää erilaisia ​​jyviä, kuten ruista, vehnää tai hirssiä. Aloita steriloimalla jyvät sopivan ympäristön luomiseksi myseelin kasvulle. Steriloinnin jälkeen sekoita jyvät rihmaston kanssa varmistaen tasaisen jakautumisen. Siirrä seos purkkeihin tai pusseihin ja sulje ne jättäen suodattimia tai pieniä reikiä kaasunvaihtoa varten. Aseta säiliöt lämpimään ja pimeään ympäristöön, mieluiten 24-29 °C:een (75-85 °F). Kun rihmasto kolonisoi jyviä, se muodostaa valkoisia laikkuja tai rihmastokasvustoa. Täysin kolonisoitumisen jälkeen voit siirtää jyvän kuteman valitsemallesi alustalle, kuten sahanpurupalkin tai puutukille, aloittaaksesi hedelmän muodostumisen.

Riippumatta valitsemastasi rokotusmenetelmästä on erittäin tärkeää säilyttää steriili työympäristö kontaminaation estämiseksi ja menestyksen maksimoimiseksi. Käytä asianmukaisia ​​sterilointitekniikoita ja työskentele puhtaalla alueella minimoidaksesi ei-toivottujen organismien sisäänpääsyn riskin. Lisäksi tarkkaile lämpötilaa, kosteutta ja ilmanvaihtoa itämisajan aikana optimaalisten olosuhteiden luomiseksi rihmaston kasvulle.

Yhteenvetona voidaan todeta, että metsäkanan sieniviljelyn kasvualustan ymppääminen voidaan saavuttaa useilla menetelmillä, kuten sandwich-menetelmällä tai viljankutumenetelmällä. Menetelmän valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, käytettävissä olevista resursseista ja halutusta tuloksesta. Muista ylläpitää steriilejä olosuhteita ja tarjota sopivat ympäristöolosuhteet myseelille. Asianmukaisella hoidolla ja huolella voit kasvattaa onnistuneesti omaa metsäsieniäsi kotona.

Sienten sadonkorjuu: parhaat tekniikat onnistuneeseen satoon

Haluat ehkä myös nähdä

Kasvava metsän kana: Aloittelijan opas (4)

Kuinka kauan tyypillisesti kestää, että metsäsienet kasvavat korjauskelpoiseen kokoon?

Metsän kanasienet, jotka tunnetaan myös nimellä Laetiporus tai sulfur shelf sienet, ovat suosittu valinta ravinnonhakijoiden keskuudessa erottuvan makunsa ja koostumuksensa vuoksi. Näiden sienten kasvu ja kypsyys voivat kuitenkin vaihdella eri tekijöistä, kuten ympäristöolosuhteista ja tietyistä lajeista, riippuen.

Keskimäärin metsäsienten kanan kasvaminen korjauskelpoiseen kokoon kestää noin 2–4 viikkoa. Tämä voi kuitenkin vaihdella itiöiden iän, ravinteiden saatavuuden, kosteustason ja lämpötilan mukaan.

Metsän sienten kana kasvaa tyypillisesti lahopuissa, erityisesti tammi- ja havupuulajeissa. Ne ovat loissieniä, jotka saavat ravinteita lahopuusta ja hajottavat sen kasvunsa tukemiseksi. Siksi isäntäpuun ikä ja kunto voivat vaikuttaa sienten kasvunopeuteen.

Metsäsienien kanan kasvun alkuvaiheille on ominaista pienten, pehmeiden keltaisten tai oranssien hyllymäisten rakenteiden muodostuminen. Näitä rakenteita kutsutaan primordiaksi, joista kehittyy lopulta täysikasvuisia sieniä. Primordiat voivat ilmaantua muutamassa päivässä sen jälkeen, kun itiöt ovat laskeutuneet sopivalle alustalle.

Kun primordia on muodostunut, sienet jatkavat koon kasvuaan useiden viikkojen ajan. Kasvunopeus voi vaihdella, mutta se on yleensä nopeampaa lämpimissä lämpötiloissa ja kun käytettävissä on riittävästi kosteutta. Riittävä kosteus on ratkaisevan tärkeää hedelmäkappaleiden kehitykselle, koska se auttaa säilyttämään jäykkyyden ja edistää solujen jakautumista ja laajenemista.

Kun sienet kypsyvät, niiden ulkonäkö ja rakenne muuttuvat. Väri voi syveneä ja tekstuuri voi tulla kiinteämmäksi ja oleelliseksi. On välttämätöntä seurata sienten kasvua tarkasti, jotta voidaan määrittää optimaalinen sadonkorjuuaika.

Onnistuneen sadon varmistamiseksi on tärkeää seurata ja valvoa ympäristöolosuhteita. Metsäsienien kanat suosivat varjoisia alueita, joissa on korkea kosteus. Jos ympäröivä ympäristö muuttuu liian kuivaksi tai kuumaksi, kasvuvauhti voi hidastua ja sienet kuivua tai tulla epämiellyttäväksi.

Lisäksi on tärkeää huomata, että metsäsienet korjataan parhaiten, kun ne ovat nuoria ja pehmeitä. Kun ne jatkavat kypsymistä, niiden koostumus muuttuu sitkeämmäksi ja vähemmän toivottavaksi syötäväksi. Siksi on suositeltavaa korjata ne, kun ne ovat vielä pieniä ja väriltään kirkkaan oranssin tai keltaisen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että metsäsienien kananpoika saavuttaa korjauskelpoisen koon tyypillisesti noin 2–4 viikossa. Kasvunopeuteen voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten isäntäpuun ikä ja kunto, ravinteiden saatavuus, kosteustasot ja lämpötila. Näiden ympäristötekijöiden seuranta ja hallinta on olennaista onnistuneen sadon kannalta. Muista korjata sienet, kun ne ovat nuoria ja pehmeitä parhaan maun ja koostumuksen saavuttamiseksi.

Psilocybe Cyanescensin kasvattaminen: Vaiheittainen opas

Haluat ehkä myös nähdä

Kasvava metsän kana: Aloittelijan opas (5)

Onko mitään erityisiä varotoimia tai näkökohtia, jotka on otettava huomioon metsäsieniä kasvatettaessa?

Chicken of the Woods -sienet, jotka tunnetaan tieteellisesti nimellä Laetiporus spp., ovat erittäin haluttuja villiruokaa. Nämä eloisat appelsiinisienet tunnetaan kananlihan muistuttamisesta sekä maultaan että koostumukseltaan. Vaikka näiden sienien kasvattaminen voi olla palkitseva kokemus, on joitakin tärkeitä varotoimia ja huomioita, jotka on pidettävä mielessä menestyksen varmistamiseksi.

 • Sienen tunnistaminen: Yksi ensimmäisistä ja tärkeimmistä vaiheista on metsäsienien oikea tunnistaminen. Laetiporus-sukuun kuuluu useita lajeja, ja jotkut voivat olla myrkyllisiä tai aiheuttaa haittavaikutuksia tietyille yksilöille. On parasta neuvotella asiantuntijan tai kokeneen rehun etsijän kanssa tunnistamisen varmistamiseksi ennen kuin yrität kasvattaa tai kuluttaa niitä.
 • Oikean alustan valinta: Chicken of the Woods -sienet kasvavat luonnollisesti kuolleilla tai lahoavilla lehtipuilla, mukaan lukien tammi, kirsikka ja eukalyptus. Niitä viljeltäessä on välttämätöntä jäljitellä niiden luonnollista ympäristöä mahdollisimman tarkasti. Sopivan alustan valitseminen on tärkeää, kuten steriloitua sahanpurua tai lehtipuulastuja, joita saa hyvämaineelta sienitoimittajalta.
 • Sterilointi ja rokotus: Muiden sienten tai bakteerien aiheuttaman kontaminoitumisen estämiseksi substraatti on steriloitava. Tämä voidaan tehdä höyryttämällä tai painekeittämällä substraatti ei-toivottujen organismien tappamiseksi. Kun substraatti on steriloitu, siihen voidaan inokuloida hyvämaineisesta lähteestä saatua Woodsin sienirihmastoa. Rokotus voidaan tehdä levittämällä myseeli tasaisesti koko alustalle.
 • Lämpötilan ja kosteuden ylläpitäminen: Chicken of the Woods -sienet viihtyvät lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa. Ihanteellinen lämpötila-alue kasvulle on noin 70-85 °F (21-29 °C). On välttämätöntä seurata ja säädellä lämpötilaa ja kosteustasoa, jotta saadaan optimaaliset olosuhteet myseelien kolonisaatiolle ja sienten hedelmällisyydelle. Lämpötilaohjatun kasvatuskammion tai kasvihuoneen käyttö voi auttaa ylläpitämään näitä olosuhteita.
 • Riittävän valon tarjoaminen: Chicken of the Woods -sienet suosivat epäsuoraa tai suodatettua valoa suoran auringonvalon sijaan. Kasvuastioiden sijoittaminen hyvin valaistuun huoneeseen tai sopivan spektrin keinovalaistus voi edistää sienten tervettä ja kestävää kehitystä.
 • Säännöllinen kosteus ja ilmavirtaus: Oikean kosteustason ylläpitäminen on ratkaisevan tärkeää sienten viljelyn onnistumiselle. Alustan tulee olla jatkuvasti kostea, mutta ei kostea. Tämä voidaan saavuttaa sumuttamalla alustaa säännöllisesti tai järjestämällä kosteusalusta lähelle. Lisäksi kunnollisen ilmavirran varmistaminen on välttämätöntä, jotta estetään liiallisen kosteuden kerääntyminen, mikä voi johtaa saastumiseen.
 • Sadonkorjuu ja varastointi: Chicken of the Woods -sienet korjataan parhaiten, kun ne ovat nuoria ja pehmeitä. Ne tulee leikata tyvestä puhtaalla veitsellä, jotta rihmasto ei vaurioidu tai epäpuhtaudet leviäisi. Sadonkorjuun jälkeen ne tulee säilyttää jääkaapissa hengittävässä astiassa, kuten paperipussissa tai verkkopussissa, jääkaapissa muutaman viikon ajan. Pakastaminen tai kuivaus voidaan tehdä myös pitkäaikaista varastointia varten.

On tärkeää huomata, että sienien viljely voi olla monimutkainen prosessi ja onnistuminen voi vaihdella ympäristötekijöiden ja yksilöllisen asiantuntemuksen mukaan. Ennen viljelymatkan aloittamista on suositeltavaa pyytää ohjausta kokeneilta viljelijöiltä tai mykologeilta ja tehdä perusteellinen tutkimus. Noudattamalla asianmukaisia ​​varotoimia ja ottamalla huomioon Woods-sienien kanan erityistarpeet viljelijät voivat nauttia näiden herkullisten ja ainutlaatuisten sienten runsaasta sadosta.

Tee-se-itse-opas: Nappisienien kasvattaminen kotoa ilman sarjaa

Haluat ehkä myös nähdä

Kasvava metsän kana: Aloittelijan opas (6)

Voidaanko metsäsieniä kasvattaa sisätiloissa vai tarvitaanko ulkoilmaa onnistuneeseen viljelyyn?

Metsän kanasieni, joka tunnetaan myös nimellä Laetiporus, on suosittu valinta sieniharrastajien keskuudessa ainutlaatuisen ulkonäön ja herkullisen makunsa ansiosta. Vaikka niitä tavataan yleisesti luonnossa, monet ihmiset ihmettelevät, onko mahdollista kasvattaa näitä sieniä sisätiloissa vai tarvitaanko ulkoilmaympäristöä onnistuneeseen viljelyyn.

Hyvä uutinen on, että metsäsienien kanan kasvatus on todella mahdollista sisätiloissa, vaikka se vaatiikin erityisiä olosuhteita ja hieman kärsivällisyyttä. Täällä keskustelemme vaiheista ja vaatimuksista tämän sienilajikkeen kasvattamiseksi sisätiloissa.

 • Oikean alustan valinta: Metsän kanasienet kasvavat luonnollisesti lahopuussa, tyypillisesti lehtipuissa, kuten tammissa ja pyökkeissä. Jos haluat kopioida tämän ympäristön sisätiloissa, sinun on löydettävä sopiva substraatti. Lehtipuusahanpurua, haketta tai tukia voidaan käyttää näiden sienien viljelyn perustana. Voit joko ostaa valmiiksi valmistetun substraatin tai tehdä oman steriloimalla ja rokottamalla puumateriaalia sienen kuteella.
 • Substraatin sterilointi: Muiden ei-toivottujen organismien aiheuttaman kontaminaation estämiseksi on tärkeää steriloida substraatti ennen sienen siirrostamista. Tämä voidaan tehdä asettamalla alusta suureen kattilaan tai pussiin ja kuumentamalla sitä uunissa tai painekattilassa noin 160-180°F (70-80°C) lämpötilassa 1-2 tunnin ajan.
 • Sienikutujen rokottaminen: Kun alusta on jäähtynyt, on aika siirrostaa siihen metsäsienien kutua. Spawn voidaan ostaa erikoistuneilta sienien toimittajilta tai saada kypsästä sienen hedelmärungosta. Kutu tulee jakautua tasaisesti koko alustalle oikean kolonisoinnin varmistamiseksi.
 • Oikeiden olosuhteiden tarjoaminen: Metsän sienten kanat suosivat lämpimää ja kosteaa ympäristöä optimaalisen kasvun saavuttamiseksi. Ihanteellinen lämpötila-alue sisäviljelyyn on noin 70-85°F (21-29°C). Vaaditun kosteuden ylläpitämiseksi voit ruiskuttaa alustalle säännöllisesti vettä ruiskupullolla tai sumutusjärjestelmällä. Vaihtoehtoisesti voit sijoittaa vedellä täytetyn tarjottimen sienenviljelyalueen lähelle kosteuden lisäämiseksi.
 • Oikean ilmavirran varmistaminen: Hyvä ilmankierto on välttämätöntä homeen ja bakteerien kasvun estämiseksi alustalla. On suositeltavaa käyttää tuuletinta tai tuuletinta ilman kierrättämiseen kasvualueen ympärillä. Tämä auttaa myös ylläpitämään haluttua lämpötilaa ja kosteustasoa.
 • Kärsivällisyys ja tarkkaavaisuus: Metsäsienten kanan kasvattaminen sisätiloissa vaatii kärsivällisyyttä, sillä voi kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia, ennen kuin sienirihmasto asettuu kokonaan kasvualustaan. Tänä aikana on tärkeää tarkistaa säännöllisesti mahdolliset saastumisen tai ei-toivotun kasvun merkit. Jos ongelmia havaitaan, ne tulee käsitellä viipymättä taudinaiheuttajien leviämisen estämiseksi.
 • Hedelmä ja sadonkorjuu: Kun myseeli on täysin kolonisoinut alustan, pieniä hedelmäkappaleita alkaa muodostua. Nämä sienet jatkavat kasvuaan ja kehittymistä ajan myötä. On ratkaisevan tärkeää antaa niiden kypsyä täysin ennen sadonkorjuuta kiertämällä tai leikkaamalla niitä varovasti alustasta. Muista jättää joitakin sieniä taaksesi, jotta itiöt voivat muodostua ja rokote uudelleen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka metsäsienien kasvatus sisätiloissa saattaa vaatia erityisiä olosuhteita ja huolellista huomiota, tätä sienilajiketta on ehdottomasti mahdollista viljellä ilman ulkoympäristöä. Noudattamalla yllä kuvattuja vaiheita ja tarjoamalla oikeat olosuhteet sisäviljelijät voivat nauttia näiden herkullisten sienien ainutlaatuisesta mausta ja ulkonäöstä.

Pussilliset herkut: Opas sienien kasvattamiseen kotona

Haluat ehkä myös nähdä

Usein Kysytyt Kysymykset

Metsän kanan kasvattamiseen tarvitset hirren tai kannon lehtipuusta. Leikkaa tukki tai kanto ja siirrosta siihen metsäkanaa. Pidä tuki tai kanto varjoisassa ja kosteassa paikassa ja kastele sitä säännöllisesti. Sienen pitäisi alkaa kasvaa muutaman kuukauden sisällä.

Voit ostaa metsän kutuja verkosta useilta sieni- ja kututoimittajilta. Varmista, että ostat hyvämaineisesta lähteestä, joka myy korkealaatuista spawnia.

Metsän kana suosii lehtipuita, kuten tammea, vaahteraa tai pyökkiä. Tämäntyyppiset puulajit tarjoavat sopivan kasvualustan sienelle. Vältä havupuiden, kuten mänty tai setri, käyttöä, koska ne voivat estää sienten kasvua.

Metsän kanan kasvunopeus voi vaihdella ympäristöolosuhteiden ja käytetyn kutujen iän mukaan. Yleensä kestää noin 6-12 kuukautta, ennen kuin sieni pesäke kokonaan tukin tai kannon ja alkaa tuottaa hedelmäkappaleita.

Vaikka metsäkanaa on mahdollista kasvattaa sisätiloissa, se on haastavampaa ulkoviljelyyn verrattuna. Sinun on luotava kontrolloitu ympäristö, jossa on oikea lämpötila, kosteus ja valaistus. Sitä suositellaan kokeneille sienenviljelijöille, joilla on tarvittavat laitteet ja tiedot.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 25/09/2023

Views: 5837

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.