Miten kanat teurastetaan ja käsitellään lihaksi? (2023)

Broilerit (lihaksi kasvatettu tyyppi) kestävät yleensä jopaseitsemän viikkoa saavuttaakseen markkinapainon. Kun he ovat saavuttaneet oikean koon ja painon, inhimilliseen hoitoon koulutetut työntekijät saapuvat pyytämäänjokainen kana tilalla, käsin. Tämän prosessin aikana kanat siirretään säilytyshäkkeihin tai modulaarisiin säiliöihin, jotka on suunniteltu erityisesti kuljetettavaksi käsittelylaitokselle, jotta linnut eivät vahingoita itseään tai muita lintuja ja että ilma pääsee kiertämään.

Olemme jakaneet 10 päävaihetta, jotta voimme selittää tarkemmin, miten kanojen teurastusta ja lihaprosessointia tehdään.

Vaihe 1: Saapuminen käsittelylaitokseen

Samoin kuin kanojen hyvinvointiin kiinnitetään tarkkaa huomiota tilalla kasvatettaessa, sama pätee niiden lyhyeen matkaan käsittelylaitokselle. Tämä matka on yleensä alle 60 mailin päässä, joten linnut eivät kulje pitkiä matkoja.

Vaihe 2: Upea

Miten kanat teurastetaan ja käsitellään lihaksi? (2)

Kun linnut saapuvat käsittelylaitokselle, inhimilliseen käsittelyyn koulutetut työntekijät ripustavat ne varovasti jaloistaan ​​liikkuvalle linjalle. Kanat rauhoittuvat muutamassa sekunnissa "hankaustankojen" ansiosta, jotka tarjoavat lohdullisen tunteen kanan rinnassa. Tätä yhdessä heikon valaistuksen kanssa käytetään pitämään linnut rauhallisena.

Nykyaikaisissa siipikarjanjalostuslaitoksissa tehdään kaikkensa, jotta kanojen käsittely onnistuu nopeasti ja kivuttomasti. Ensinnäkin heistä tehdään tajuttomuuksia ja tietämättömiä kivusta ennen teurastusta.

Yhdysvalloissa on yksi ensisijainen menetelmä broilerien tainnuttamiseksi ennen teurastusta, ja se on "sähköinen tyrmääminen.” Se on vallitseva tapa saada linnut tajuttomaksi. Yhdysvalloissa on rajoitettu määrä tiloja, joita käytetäänhallittu ilmapiiri upea(CAS) järjestelmät broilereille. Nämä järjestelmät käyttävät hiilidioksidia tehdäkseen linnuista tuntemattomia. Toinen CAS-järjestelmä hyödyntää ilmanpaineen alentamista lintujen tainnuttamiseen.

Oikein toimiessaan molemmat järjestelmät ovat yhtä inhimillisiä, koska molemmat vaativat seurantaa, asianmukaista säätöä ja hallintaa varmistaakseen, että ne täyttävät inhimillisen hoidon vaatimukset.

Vaihe 3: Teurastus

Teknologia tekee teurastuksesta erittäin nopean epämukavuuden minimoimiseksi. Vaikka yksi viilto tajuttoman linnun kurkkuun on suurelta osin tehokasta, jos terä jostain syystä puuttuu, koulutetut työntekijät ovat valmiina lopettamaan nopeasti jäljellä olevat linnut. Laitteiden asianmukainen huolto ja tämä "ihmisen" varajärjestelmä on avain nopeaan ja inhimilliseen teurastusprosessiin.

Vaihe 4: Sisälmysten poistaminen

Miten kanat teurastetaan ja käsitellään lihaksi? (3)

Teurastuksen jälkeen linnut siirtyvät prosessiin, jossa niiden höyhenet poistetaan. Tämä on välttämätöntä linnun valmistelemiseksi käsittelyä varten. Tämä alkaa laittamalla kana kuuman veden kylpyyn, joka on suunniteltu auttamaan höyhenten löystymistä. Sulkien poisto suoritetaan koneella, jota kutsutaan "poimijaksi", joka sisältää satoja pieniä kumisia "sormia", jotka pyörivät ympäriinsä höyhenten poistamiseksi.

Kun höyhenet on poistettu, linnut lähetetään sisäelinten poistolinjalle, joka poistaa sisäelimet ja jalat, jotka tunnetaan myös nimellä "tassut".

Linnun jokaista osaa käytetään – esimerkiksi kananjalkoja pidetään herkkuna Aasian maissa, ja höyheniä sulatetaan ja käytetään proteiinina joissakin eläinten rehuissa.

Vaihe 5: Puhdistus ja jäähdytys

Kun elimet on poistettu, ruhot puhdistetaan ennen tarkastusta. Lisätoimenpiteenä bakteerien vähentämiseksi edelleen vesi ja orgaaninen huuhtelu voidaan levittää jokaiselle linnulle. Kaikki tähän tarkoitukseen käytettävät aineet ovat tiukasti sekä USDA:n että Food and Drug Administrationin (FDA) säätelemiä, ja ne on hyväksytty käytettäväksi elintarviketuotannossa.

Tutkimukset ovat vahvistaneet, että näiden huuhteluaineiden käyttö ei aiheuta ongelmia ihmisten terveydelle. pikemminkin niiden käyttö parantaa valmiiden tuotteiden terveellisyyttä. Ennen tätä prosessia, johon kuuluu lintujen jäähdyttäminen alempaan lämpötilaan, jotta ne pysyvät tuoreina ja puhtaina, yrityksen laadunvarmistus- ja elintarviketurvallisuushenkilöstö tarkastaa niiden laadun, elintarviketurvallisuuden ja terveellisyyden vielä kerran. Ne noudattavat tiukkoja sääntely- ja yritysstandardeja jokaiselle jäähdytysprosessiin tulevalle linnulle.

Vaihe 6: Yhdysvaltain maatalousministeriön (USDA) suorittama tarkastus

Sisälmysten poistoprosessin aikana sekä käsittelylaitoksen jäsen että USDA-tarkastaja tarkastavat jokaisen linnun. USDA:n tarkastajat arvioivat silmämääräisesti jokaisen sentin jokaisen kanan etsiäkseen sairauksia, ulostetta tai mustelmia.

Linnut, joilla on ongelmia, poistetaan linjasta, tuomitaan ja ongelmaan puututaan. On tärkeää muistaa, että kanat ovat nykyään terveimpiä, mitä ne ovat koskaan olleet – tuhotut osat ovat vain murto-osa prosentista kokonaistuotannosta.

Tämä infografiikka esittelee modernin jokaisen askeleensiipikarjan tarkastusprosessi:

Vaihe 7: Lisätestaus

Kun kanat on jäähdytetty, yritykset ja USDA tekevät kanatehtaiden laitteille ja tuotteille mikrobiologisia testejä elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi. Tämä sisältää testit mikro-organismeille, kutenSalmonella.

Näiden prosessien tehokkuudesta johtuen teollisuudessa on hyvin pieni prosenttiosuus positiivistaSalmonellatuloksia verrattuna kokonaistuotantoon.Uusimpien USDA:n tietojen mukaan suurilla laitoksilla (joka heijastaa suurinta osaa USA:n kanatuotannosta) oli 2,7 prosenttia positiivisia salmonellatestejä kokonaisilla linnuilla.Tämä on selvästi USDA:n asettaman 7,5 prosentin standardin alapuolella.

Muistutuksena,kaikki kana on turvallista syödä, kun sitä käsitellään ja kypsennetään oikein165 Fahrenheit-asteen sisäiseen lämpötilaan. Vaikka teollisuus tekee paljon vaivaa torjuakseen elintarvikkeista johtuvia sairauksia aiheuttavia mikro-organismeja ennen kuin kanatuotteet lähtevät tehtaalta, kuluttajien on yhtä tärkeää noudattaa näitä hyvin yksinkertaisia ​​ruoanlaitto-ohjeita elintarvikkeiden yleisen turvallisuuden varmistamiseksi.

Vaihe 8: "Toinen käsittely"

Miten kanat teurastetaan ja käsitellään lihaksi? (6)

Asianmukaisen testauksen ja jäähdytyksen jälkeen ruho tyypillisesti leikataan ja leikataan luuttomaksi useiden eri tuotteiden sopivaksi. Jalostuslaitoksesta riippuen näihin tuotteisiin voi kuulua kaupoissa myytävä tuore tai pakastettu kana, ravintoloissa käytettävä tai vientikana. Tämä sisältää lähituotteita, joita myydään "tarjotinpakkauksissa", joita tavallisimmin näkee paikallisissa ruokakaupoissa, kuten koivet, reidet, jalkojen neljännekset, siivet, rinnat ja paljon muuta.

Kaiken kaikkiaan jokaisen kananpalan laatu, terveellisyys ja elintarviketurvallisuus tarkastetaan ennen kuluttajien saapumista yli 300 turvallisuustarkastuksella koko prosessin ajan.

Vaihe9: Pakkaus

Miten kanat teurastetaan ja käsitellään lihaksi? (7)

Kun kana on leikattu osiin, se pakataan tarjottimille ja kääritään. Pakattu tuote tarkastetaan sitten uudelleen sen varmistamiseksi, että se vastaa tai ylittää sekä kuluttajien että asiakkaiden odotukset.

Kääritty tuote asetetaan koreihin ja lähetetään ”räjäytystunnelin” läpi jäähdyttämään. Tämä tehdään, jotta tuote voi pidentää säilyvyyttä pitämällä sen tuoreena pidempään. Vaikka tuote jäähtyy merkittävästi tämän prosessin aikana, se ei jäädy.

Kun tuote on kunnolla jäähdytetty, se punnitaan ja pakkaukseen kiinnitetään hinta- ja turvallinen käsittelyohjeet.Tarrat kanapakkauksissaUSDA:n on hyväksyttävä ennen tuotteen levittämistä.

Tämän jälkeen tuote kulkee metallinpaljastimen läpi, jolloin varmistetaan, ettei pakkauksessa ole mitään sinne kuulumatonta.

Lopuksi tuote pakataan laatikoihin, joissa laatikon ulkopuolelle kiinnitetään etiketti. Tässä tarrassa näkyy pakkauspäivämäärä, USDA:n hyväksymissinetti ja laitoksen laitoksen numero, jotta tuote voidaan jäljittää laitokseen, jossa se on valmistettu.

Vaihe10: Toimitus

Lopuksi kana on matkalla paikallisille markkinoille. Ennen valmiin tuotteen lastaamista kuorma-autoihin, perävaunut tarkastetaan, jotta ne toimivat oikein, ja ne jäähdytetään ja puhdistetaan asianmukaisesti.

Kun lähetyskuorma on valmis, perävaunu sinetöidään peukalointia osoittavalla sinetillä. Sinettiä ei rikota ennen kuin tuote saapuu asiakkaalle tuotteen turvallisuuden ja terveellisyyden varmistamiseksi.

Vähittäiskaupan tuotteet toimitetaan pääsääntöisesti jälleenmyyjän varastoon tuotantolaitokselta lähtöä seuraavana päivänä. Useimmiten kanatuotteet laitetaan yritysten päivittäistavarakauppoihin samana toimituspäivänä.

Jos olet kiinnostunut näkemään, miten kanoja käsitellään, voit katsoa tämän videon.Tämä video on kuvattu ennen COVID-19:ää.

Työntekijöiden turvallisuus on aina etusijalla jokaisessa käsittelylinjan vaiheessa

Työntekijöiden pitäminen turvassa ja terveenä on aina ollut kanateollisuuden tärkein prioriteetti. Jokainen kanayritys on sitoutunut suojelemaan työntekijöitään ja varmistamaan, että he voivat jatkossakin toimittaa turvallisia, edullisia ja laadukkaita kanaa.

Sisäänvastaus COVID-19:ään, jokainen kanayritys on lisännyt lisäsuojatoimenpiteitä, jotka auttavat pitämään työntekijät turvassa ja terveinä. Yritykset noudattavat kaikkia CDC:n ja paikallisten terveysosastojen ohjeita, ja monet ovat neuvotelleet tartuntatautilääkäreiden kanssa paikkasuunnitelmien laatimiseksi.

Katso, kuinka kanateollisuus on tehostanut turvatoimia vastauksena COVID-19:ään.

Katso tästä lisätietoja siitä, kuinka kanat Yhdysvalloissa siirtyvät tilalta pöytääninfografiikka All-American Chickenin matkasta.

Miten kanat teurastetaan ja käsitellään lihaksi? (8)

« Palaa usein kysyttyihin kysymyksiin
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated: 06/12/2023

Views: 6157

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.