Miten meritähti syö? - (Ruokinta ja ruokinta meritähtissä) (2023)

SISÄLLYS

 1. Johdatus ravintoon meritähtissä
 2. Miten meritähti syö? Starfish-ravinto tapahtuu 5 askelta
  • 1. Ruoan valinta: Miten meritähti valitsee syötäväksi syötävän ruoan?
  • 2. Ruoan nieleminen: Miten meritähti nielee ruokaa?
  • 3. Ruoan sulattaminen: Miten meritähti sulattaa ruoan?
  • 5. Ruoan syöminen: Kuinka syöminen tapahtuu Starfishissa?

Meritähdet kuuluvat eläinkunnan pesään Echinodermata. Ne ovat kaikki selkärangattomia, joilla ei ole selkärankaa tai selkäranka.

Meritähti on osa eläinkunnan kauneimmista eläimistä. Jotkut tunnetuista ja tutuista meritähtistä kuuluvat Asteroidea-luokkaan.

Tässä postauksessa puhumme meritähtien ravinnosta eläintieteellisestä näkökulmasta.

Meritähtiä on noin 2000 lajia, jotka kaikki elävät valtameren merivesissä.

Seuraava kuvaus Starfishin ravinnosta on yleistetty ja perustuu pääasiassa meritähtiinAsterias rubens.

Tavallinen meritähti, tavallinen meritähti tai sokeritähti (Asterias punastumassa) on Koillis-Atlantin valtameren yleisin ja tutuin meritähti.

How do Starfish eat? - (Nutrition & Feeding in Starfish) (1)

Johdatus ravintoon meritähtissä

tavallinen meritähti (Asterias punastumassa) on yksi tähän mennessä tunnetuimmista, nähdyimmistä ja hyvin tutkituista meritähtistä.


UUSIMMAT VIDEOT

Mielenkiintoisia asioita tietää, Le...

Mielenkiintoisia asioita tietää, oppia ja jakaa DNA:sta


Tavalliset meritähdet eivät ole valikoivia syöjiä, ja ne ovat luonteeltaan saalistavia. He syövät kirjaimellisesti kaikkea mitä saavat käsiinsä.

Ne ruokkivat monenlaisia ​​organismeja, mutta yleisimpiä ovat nilviäiset, vesieläimet, pienet äyriäiset, kuolleet kalat ja muut piikkinahkaiset.

Huomattavia ja tunnettuja saalistolajeja ovat mmAsterias forbesi,Asteria vulgaris, jaAsterias punastumassaAtlantilla jaAsterias amurensisjaCoscinasterias sp.Tyynellämerellä.

Ne voivat metsästää saalista paljon suutaan suurempia. Jotkut voivat myös syödä levää tai orgaanista jätettä tarvittaessa.

Koska meritähti liikkuu hitaasti, samalla tavalla niiden saalistama ruoka on yleensä kiinnittynyt kiviin tai muuten ei pääse pakoon nopeasti.

He ovat aggressiivisia metsästäjiä, eivät siinä mielessä, että he olisivat aggressiivisia ihmisiä kohtaan. Ne ovat niin aggressiivisia saalistaan ​​kohtaan kuin äyriäiset, että jotkut voivat työntää vatsansa ulos kehostaan ​​vangitakseen saaliinsa.

Miten meritähti syö?Starfish-ravinto tapahtuu 5 askelta

 1. Ruokavalikoima:Tässä vaiheessa meritähti ensin oppii ja tunnistaa ruokansa, jonka se aikoo syödä. Kun se on valinnut ruokansa, se suorittaa alla mainitut lisävaiheet.
 2. Ruoan nieleminen:Tässä vaiheessa meritähti ojentaa vatsansa ulos suuontelosta vangitakseen ja syöttääkseen saaliinsa.
 3. Ruoan sulatus:Tässä vaiheessa meritähti suorittaa ruoan osittaisen ruoansulatuksen kehonsa ulkopuolella ja ruoan täydellisen sulatuksen kehonsa sisällä.
 4. Ruoan imeytyminen ja assimilaatio:Se on prosessi, jonka kautta meritähti imee ruoasta erilaisia ​​ravintoaineita ja käyttää niitä erilaisiin solujen aineenvaihduntatarkoituksiin.
 5. Ruoan syöminen:Se on prosessi, jonka kautta meritähti imee tai poistaa ruoan sulamattomia osia ja poistaa sen sitten kokonaan kehostaan ​​peräaukon kautta.

Ymmärretään jokainen näistä vaiheista yksityiskohtaisesti…

1.Ruoan valinta:Miten Starfish valitsee syötäväksi syötävän ruoan?

Kuten jo todettiin, meritähdet ovat ahneita lihansyöjiä, mikä tarkoittaa, että ne voivat syödä mitä tahansa, mitä he saavat käsiinsä.

He eivät myöskään ole puhtaita lihansyöjiä, joten ne täydentävät ruokavaliotaan myös levillä tai orgaanisella jätteellä.

Useimmiten se syö mieluummin istuvia merieläimiä, kuten simpukoita, ostereita, simpukoita, etanoita, rapuja, meripihkoja, matoja, merisiilejä ja jopa muita pieniä meritähtiä, mitä tahansa he saavat.

Toisinaan se voi ruokkia myös pieniä kaloja ja loukkaantuneita ja kuolleita meren eläimiä. Niiden tiedetään myös monissa tapauksissa toimivan meren hajottajina.

Löydät heidät yleensä sinkkuina ja vapaana elävinä merenpohjan hiekka- ja mutapohjaisissa ryömimässä kivien ja simpukoiden yli.

Ne liikkuvat yleensä erittäin hitaasti kovalla alustalla tai kiinnittyvät siihen lujasti putkijalkojensa avulla.

Meritähtillä on silmät käsivarsissaan ja he käyttävät niitä nähdäkseen kauniin ja ravinteikkaan koralliriuttaympäristönsä.

Ja löydettyään ruokansa he siirtyvät hitaasti lähelle saalistaan ​​käyttämällä imutyyppisiä putkijalkojaan.

He käyttävät myös putkijalkojaan, joiden pohjassa on imukupit, auttamaan heitä pitämään kiinni saalistaan.

2.Ruoan nieleminen: Miten meritähti nielee ruokaa?

Meritähden suu sijaitsee suun puolella keskilevyn keskellä, joka on meritähden rungon vatsaosassa, joka on kiinnitetty alustaan.

Meritähti osoittaa erityistä tapaa nauttia ruokaa. Se voi laajentaa sydämen vatsaansa ulos suustaan ​​ja saaliinsa sulavien osien yli.

Sen vatsa on kuin suuri pussi, jossa on viisi lohkoa viidellä säteellä.

Tutkijat ovat löytäneet neuropeptidimolekyylin, joka kuljettaa signaaleja hermosolujen välillä nimeltä NGFFYamide, joka laukaisee mahalaukun supistumisen ja vetäytymisen takaisin meritähtiin.

Ennen kuin meritähti ojentaa vatsansa ulos, se menee nopeasti lähelle saalistaan ​​(todennäköisimmin simpukka, osteri jne.) ja pitää siitä kiinni käsivarsistaan ​​ja putkijaloistaan.

Pitääkseen kiinni saaliistaan ​​se hiipii simpukan yli, asettaa koko kehonsa sen päälle ja kiinnittää sitten putkijalat lujasti simpukan kahteen vaippaventtiiliin siten, että simpukan vatsareuna makaa suunsa edessä.

Sitten se irrottaa kaksi venttiiliä, joita voimakkaat adduktorilihakset pitävät tiukasti kiinni, ja myös putkijalkojensa vetovoimalla.

Nämä adductor-lihakset ovat meritähtien erittäin voimakkaita lihaksia.

Kun simpukan kaksi venttiiliä avautuvat, meritähti ojentaa nyt heti sydämen vatsansa ulos suustaan ​​ja saa sen saaliinsa sulavien osien yli, joka on tyyneyden vaippaontelossa, jotta se nielee sen nopeasti.

Ennemmin tai myöhemmin saaliin nieleminen tapahtuu sydämen mahalaukun vetäytymisen myötä, mutta ennen tätä vetäytymistä ruoan osittaisen sulamisen on tapahduttava.

Ymmärretään ruoansulatusprosessi tämän artikkelin seuraavassa osassa.

3.Ruoan sulattaminen: Miten meritähti sulattaa ruoan?

Saaliin ruoansulatus alkaa tapahtua meritähdin kehon ulkopuolella.

Tämä ruoansulatus alkaa, kun sydämen vatsa on käännetty ja peitetty vangitun saaliin (tässä esimerkiksi simpukan) päällä. Sen päälle kaadetaan mahalaukun ja pylorisen umpisuolen ruoansulatuseritteet.

Erilaiset ruuansulatuksen eritteet, kuten entsyymit proteaasit, amylaasit, lipaasit, vaikuttavat itse ruokaan ja alkavat sulattaa proteiineja, tärkkelyspitoisuuksia ja rasvoja.

Ruoansulatus tapahtuu siis meritähdin kehon ulkopuolella ja tämän tyyppinen ruoansulatus, joka tapahtuu ulkona, tunnetaan paremmin nimellä osittainen ruoansulatus.

Tämä osittainen ruoansulatus muuttaa tämän osan saaliista löysäksi ja nestemäiseksi ruoaksi.

Nämä osittain pilkottu materiaalit kuljetetaan sitten ruoansulatuskanavaan vetäytymällä sydämen mahalaukku takaisin meritähteen suuonteloon.

Jatkuva ruoansulatus tapahtuu meritähdin sisällä mahalaukun ja pylorisen umpisuolen sisällä.

Jälkimmäisessä ruuansulatuksessa jonkin verran solunsisäistä ruoansulatusta uskotaan myös tapahtuvan mahalaukun ja pylorisen umpisuolen soluissa.

4.Ruoan imeytyminen ja assimilaatio: Miten absorptio ja assimilaatio tapahtuu Starfishissa?

Seuraavaksi ruoansulatuksen jälkeen tapahtuu täysin sulaneen ruoan imeytyminen ja assimilaatio. Nämä ovat nopeita prosesseja, eikä niistä ole toistaiseksi tiedetty mitään niin yksityiskohtaista.

Piloroitunut ruoka imeytyy pääosin pyloriseen umpisuoleen ja jakaantuu kehon eri osiin ravintoaineina coelomic-nesteen avulla.

Ylimääräinen ruoka varastoidaan pylorisen umpisuolen varastosoluihin rasvamolekyyleina tulevaa energian käyttöä varten.

Meritähtien suoli on todella lyhyt. Ja koska ruoan imeytyminen on enemmän tai vähemmän valmis pylorisessa umpisuolessa, meritähti ei vaadi pitkää suolistoa.

Hyvin yksinkertaisin sanoin, kun saalis on siemailtu sydämen mahalaukun kautta, se siirtyy pyloriseen mahalaukkuun.

Sieltä ravinteet kulkevat alas pylorisia kanavia pitkin kunkin käsivarren päässä olevaan pyloriseen umpisuoleen, jossa ravinteet imeytyvät ja varastoituvat.

Seuraavaksi tapahtuu assimilaatio. Assimilaatio on sulaneiden ruokamolekyylien liikkumista kehon soluihin, joissa niitä käytetään.

Esimerkiksi: Glukoosia käytetään hengityksessä energian tuottamiseen, aminohappoja käytetään uusien proteiinien rakentamiseen, rasvoja käytetään tulevaisuuden energiavarastoina.

5.Ruoan syöminen: Kuinka egestion tapahtuu Starfishissa?

Kun ruuansulatus on päättynyt mahalaukussa ja umpisuolessa ja sitten ennemmin tai myöhemmin on tapahtunut ravinteiden imeytyminen ja assimilaatio, silloin suurin osa sulamattomasta ruoasta lähtee suun kautta ulos.

On myös huomioitava, että meritähtillä hyvin pieni määrä sulamatonta ruokaa lähtee ulos peräaukon kautta, joten suolisto ja peräsuoli ovat hyvin pieniä.

Suu ja peräaukko sijaitsevat meritähden vartalossa vastapäätä toisiaan.

Sen peräaukko sijaitsee yläosassa eli vartalon selkäpuolella, juuri keskellä. Ja sen suu on täsmälleen päinvastainen, eli kehon alapuolella.

Peräaukko on pieni, pyöristetty aukko, joka sijaitsee hieman epäkeskeisesti keskilevyn aboraalipinnalla.

Hyvin yksinkertaisin sanoin voidaan siis päätellä, että kun meritähti nielee osittain pilkottua ruokaa, siinä on vähän sulamatonta materiaalia, joka poistuu pääasiassa suun kautta.

Vähän, jos yhtään jäljellä olevaa, imeytyy peräaukon reiän läpi.

LISÄÄ AIHEEN LIITTYVÄT POSTEET

 1. Kuinka meritähti hengittää? - (Hengitysbiologia meritähtissä)
 2. Miten meritähti lisääntyy? – (Lisääntyminen Starfishissa)
 3. Kuinka nopeasti meritähti voi liikkua? Miten meritähti liikkuu?
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 15/12/2023

Views: 5913

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.